Uncategorized

Wilt u een nieuwe WordPress website?

Dat kan! Maar even voor de duidelijkheid: Ja het is mogelijk om met WordPress gratis een website te maken, maar dat geldt slechts voor een enkele situatie.

Domeinnaam en hosting

Ten eerste is voor elke website, ook als het geen WordPress is, een domeinnaam en hosting vereist. De kosten voor een domeinnaam en hosting zijn ongeveer 30 tot 180 euro per jaar. Het alternatief is om gebruik te maken van een gratis (sub)domein, maar dat is zakelijk gezien nauwelijks serieus te nemen.

Installatie

Het installeren van WordPress is voor een ieder met enige kennis van internet zelf te doen. Om een complete installatie (dus met de juiste instellingen en plugins) te verzorgen is kennis op het niveau van een webprogrammeur of systeembeheerder vereist. Is de kennis niet aanwezig dan dient u rekening te houden met ca. 200,00 euro.

Vormgeving en functionaliteit

Als u niet met de standaard vormgeving van WordPress wenst te werken en/of u wenst bepaalde functionaliteiten een uw website toe te voegen, dan bent u aangewezen op thema’s (templates) en plugins. Thema’s worden soms gratis aangeboden, maar zijn meestal tegen betalingen van 50,00 tot 200,00 euro te verkrijgen. Plugins zijn meestal inbegrepen bij de thema’s of worden meestal gratis aangeboden. Installatie van het thema en de plugins kost ca. 300,00 euro.

Plaatsen en onderhouden van content

Afhankelijk van uw kennis en tijd is de content zelf op de website te plaatsen en te onderhouden. Voor degene die minder affiniteit met internet hebben zijn veel voorkomende werkzaamheden makkelijk te leren en te onthouden. De ervaring leert dat werkzaamheden die minder vaak voorkomen tijdrovend kunnen zijn, waardoor het beter is om externe krachten in te huren.

Updaten WordPress, thema en plugins

Om de veiligheid te garanderen moet WordPress, het thema en de plugins geüpdate worden. Het updaten van WordPress en het thema is een kwestie van een druk op de knop, maar het updaten van plugins is een specialistischer werk. Elke plugin dient beoordeeld te worden op basis van een aantal gegevens die iets zeggen over de compatibiliteit, de mate waarin updates zijn/worden verstrekt en de mate van support. Als een update een bug veroorzaakt of op een andere manier schade aanricht, dan is de kans groot dat u dit niet zelf kunt oplossen.

Al met al is het niet reëel om te stellen dat WordPress een manier is om gratis een website te maken. WordPress is wel een manier om een relatief uitgebreide website te bouwen zonder kosten te betalen voor het programmeren van de website. WordPress stimuleert ondernemers ook om meer informatie op de website te plaatsen, die voorheen kostentechnisch het vermelden niet waard waren maar uw klanten wel van dienst kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *